Dezinsekcija buva i stršljena

DOMAĆA( kućna) MUVA

MUVE ZUNZARE i MESARE

MRAVI ŽUTI (faraonski)

MRAVI BAŠTENSKI CRNI

Svi drugi Insekti i bube – štetočine

Muva je štetočina i prenosilac  bolesti, bez obzira o kojoj vrsti da se radi. Prema građi usnog aparata, delimo muve koje bodu i sisaju krv, i na muve koje ne sisaju , već im je usni aparat prilagođen za lizanje. Priznaćete da odavno niste čuli nešto tako gadno o tako često viđenom insektu?!

Zato već danas donesite odluku i oslobodite se tih letećih napasti.

Southpharm održava Vaše objekte u skladu sa zakonima i regulativama

JEDNOSTAVNO, KVALITETNO, PROFESIONALNO I PRISTUPAČNO

Pozivom na naš broj, u roku od 24 sata smo kod vas.

Domaća ( kućna ) muva- musca domestica, kućni stanovnik ili odomaćeni stanovnik  u stanu i u poslovnom prostoru. Ozbiljno dosadna i podjednako ozbiljno štetna, tako da je za njeno suzbijanje i uklanjanje potrebna stručna pomoć i nikako zanemarivanje problema.

Sivkasto smeđe je boje sa providnim krilcima i ona je od onih muva, čiji usni aparat je prilagođen sisanju, zato koristi tečnosti za ishranu. Polaže jaja na mestima gde je organska materija u raspadanju, i to preko hiljadu jaja. Prljaju i zagađuju namirnice, hranu, prostor a najgore od svega sto su prenosioci bolesti, jer dolaze u kontakt sa mnogim materijama sa otpada, đubrišta itd.

Nodularni dermatitis je jedna od najvećih opasnosti , kada je u pitanju bolest koju prenose muve. Bolest je virusna i izaziva mršavljenje napadnutih goveda, gubitak mleka u manjoj meri  ili potpuno, trajno oštećenje kože. Ovakva goveda se uklanjaju ubijanjem, što dovodi do ekonomske štete, između ostalog.  Zato je neophodno shvatiti ozbiljno suzbijanje muva, tamo gde se one pojave u velikom broju, naročito sto je broj generacija muva u toku godine veliki.

MUVE ZUNZARE i MESARE – Calliphora erythrocephala i Calliphora Vomitaria su muve koje su veoma slične jedna drugoj i malo je mesta gde ih nema. Dužina im je do 13 mm i  crne su sa tamno plavim donjim delom tela i crvenim očima. Ženka muve zunzare polaze po hiljadu jaja u meso, mesne prerađevine, sir i tako nanosi štetu „upljuvcima“ od tih larvi. Gde im nije mesto, ne treba ni da ih bude, zato je najbolje ih suzbijati na profesionalan način i shvatiti ozbiljno probleme koje mogu da donesu, pored toga što uznemiravaju i ljude i životinje.

Mi održavamo Vaše objekte u skladu sa zakonima i regulativama.

SOUTHPHARM posluje u skladu sa ISO 9001 sistemom za upravljanje kvalitetom, a posedujemo i HACCP sertifikaciju.

Zovite da dodjemo i rešimo se muva i mrava

BEZ obzira na Vašu lokaciju, mi dolazimo

JEDNOSTAVNO, KVALITETNO, PROFESIONALNO I PRISTUPAČNO

Dezinsekcija  –  MRAVI ŽUTI (FARAONSKI)  i MRAVI BAŠTENSKI CRNI

Mravi žuti – Monomorium pharaonis – Sigurno ste bili u prilici da se pitate kako da se rešite žutih mrava, jer vam se odužilo njihovo istrebljenje, koje ste sami započeli alternativnim rešenjima iz kućne radinosti.

Žuti mravi žive u kolonijama, u zidovima, ispod podova, naime svuda gde je toplo, u stambenim zgradama, češće zgradama sa centralnim grejanjem. Unutar svoje kolonije mravi imaju uređenu podelu na radnike, mužjake i matice.

Oplođena matica odlučuje gde će da formira novu koloniju, u koju dnevno polaže i do 1000 jajašca iz kojih nastaju nove jedinke.

Hrane se slatkišima, grickalicama, skrobom, džemom, kremom, hlebom, mogu se naći u vašoj omiljenoj torti, a mogu biti i u nameštaju, garderobi, i izazvati neprijatne ujede. Mogu da zagade hranu, oštete garderobu, pa iako spadaju u grupu manjih štetočina, jako su neprijatni, neugodni, dosadni i treba ih se rešiti.

Za profesinalce je to zadatak koji je rešiv. Potrebno je locirati leglo i adekvatnim preparatima za uništavanje mrava, lica iz Southpharm-a će izvršiti dezinsekciju

Uništavanje žutih mrava je uspešno, s tim što njihovo pojavljivanje ima veze i sa godišnjim dobima, jer se javljaju više u proleće. Potrebno je biti strpljiv i sistematičan, da se ne bi desilo da se nove jedinke pojave opet na istom mestu.

MRAVI BAŠTENSKI CRNI – Lasius niger- je najčešća vrsta mrava koji se nalaze u našim krajevima. Društva crnih mrava mogu brojati i do 40.000 jedinki. Unutar svake kolonije postoji podela i red na Kraljicu Ženku, koja je krilata. Zatim Vojnici koji kao pravi vojnici služe da brane svoja gnezda, vode računa o kraljici umivaju je i hrane,  Radnici, koji rade sve i Mužjaci.

Kraljica živi i do 10 godina. Mravi su socijalni insekti i dok se kreću uglavnom to rade u grupama, praveći mravlje staze, koje ste sigirno viđali.

Imaju rutalna parenja tkz.  „svadbeni let“, kada krilati mužjak oplodi krilatu ženku, koja biva samo jednom oplođena u svom životu, ali tako da skladišti muške semene ćelije i polaže do 30 jaja svake godine.  Mužjak nakon toga ugine a njoj otpadaju krila.

I Sve je to bajkovito i fino uređeno, kako to samo priroda može da udesi, s tim sto je suzbijanje neophodno, da ne bi  šteta na usevima, voću, gradilištima bila velika. Njihova staništa su bašte, gde mogu u potrazi za hranom da na zdrave biljke donesu biljne vaši. Uglavnom su stanista vezana za spoljašnji prostor, trula stabla, gde se povlače duboko u mravinjak u periodu zime i čekaju lepo vreme da izađu. Kada imate problem s baštenskim crnim mravima u bašti ili ste ih uneli sa cvećem u svoj stambeni ili poslovni prostor, pozovite nas.

Pozovite nas još danas i SOUTHPHARM Tim profesionalaca će doći i rešiti ih se

Unapređujemo i čuvamo zdravlje Vaših životinja

Najbolji u DDD uslugama u Beogradu

Po komentarima korisnika, jedna od najboljih firmi za dezinsekciju, deraztizaciju i dezinfekciju u Beogradu.