• KONTAKT: +381 22 23 01 759
  • RADNO VREME DDD USLUGA: 09:00h-22:00h
  • RADNO VREME VELEPRODAJE LEKOVA: 08:00h-16:00h
  • EMAIL: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

WORM STOP

Dezinsekcija, dezinfekcija I deratizacija

IME LEKA: WORM STOP, tablete za pse

prazikvantel, pirantel embonat, fenbendazol (50 mg + 144 mg + 200mg)
Tableta
Za pse

KVALITATIVNI I KVANTITATIVNI SASTAV:
Jedna tableta sadrži:

Aktivna supstanca:
Prazikvantel: 50 mg
Pirantel embonat: 144 mg
Fenbendazol: 200 mg

Pomoćne supstance:
Kukuruzni skrob, celuloza mikrokristalna, laktoza monohidrat, povidon, natrijum skrobni glikolat tip A, talk , magnezijum stearat, koloidni bezvodni silikat

Žuta do žućkasto siva diskoidna tableta sa jednostranom podeonom crtom

 

DOZIRANJE I NAČIN PRIMENE 

Doza: Samo za oralnu upotrebu. Preporučena doza prazikvantela je 5 mg/kg, pirantela 14,4 mk/kg i fenbendazola 20/kg, što odgovaradoziranju leka od 1 tablete na 10 kg telesne mase psa. Dovoljno je koristiti ga kao kompletan antihelmintik samo u jednoj dozi. Za detaljno doziranje konsultovati tabelu u uputstvu.

Dezinsekcija, dezinfekcija I deratizacija   WORM STOP UPUTSTVO

DEZINSEKCIJA

Dezinsekcija je zajednički naziv za skup preventivnih i drugih mera koje se sprovode s ciljem smanjenja populacije najmanje do praga štetnosti, zaustavljaju rast i razmnožavanje ili potuno uništavaju populaciju štetnih insekata koji prenose zaraznih bolesti, parazitiraju na telu čoveka, uzrokuju alergijske reakcije, imaju toksično delovanje ili su uznemiravači ili skladišni štetnici na hrani. Vrste insekata koje uspesno unistavamo su: buba-svabe, buba-ruse, zuti i crni mravi, musice, buve, krpelji, komarci, osice, strsljeni, pauci i mnogi drugi.

DETALJNIJE

 

Dezinsekcija, dezinfekcija I deratizacija

DERATIZACIJA

Deratizacija je skup mera i postupaka koji se poduzimaju radi smanjenja populacije pacova, miševa... koji su uzročnici i prenosnici zaraznih bolesti , a zbog svoje velike rasprostranjenosti, plodnosti i inteligencije predstavljaju veliku opasnost po čoveka i njegovu okolinu. Postavlja se pitanje kako uništiti svu tu dosadnu gamad, a opet ne ugroziti zdravlje ljudi i domaćih životinja. Odgovor je vrlo prost ukoliko posedujete sve potrebne ateste i redovno obavljate sistem kontrole vaših usluga.

DETALJNIJE

 

Dezinsekcija, dezinfekcija I deratizacija

DEZINFEKCIJA

Dezinfekcija označava postupke usmerene na uništenje najvećeg broja neželjenih mikroorganizama. U tu svrhu se koriste fizička i hemijska sredstva. Tim se postupkom uništava, inhibira ili uklanja i ostala populacija organizama. Danas je delatnost zdravstvenih ustanova nezamisliva bez primene antiseptičkih postupaka i novih dezinfekcijskih sredstava. Ukoliko je cilj potpuno uništenje svih živih organizama (uključujući viruse i spore), govori se o sterilizaciji.

DETALJNIJE

 

Dezinsekcija, dezinfekcija I deratizacija