• KONTAKT: +381 22 23 01 759
  • RADNO VREME DDD USLUGA: 09:00h-22:00h
  • RADNO VREME VELEPRODAJE LEKOVA: 08:00h-16:00h
  • EMAIL: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MIŠ I PACOV

Deratizacija glodara - štetočina

U SOUTHPHARMU možete nabaviti preparate za suzbijanje miševa i pacova.

SOUTHPHARM rešava problem s glodarima i radi :

Dezinsekcija, dezinfekcija I deratizacija

Deratizacija miševa - Miš (domaći kućni miš) Mus musculus uglavnom živi uz čoveka i u sredinama gde žive ljudi. Naravno da to nije stambeni prostor vrlo često, već magacin hrane, ostava, nekada čak i komore za zamrzavanje. Lako se adaptira na sve vremenske uslove. Živi uglavnom u grupi, s tim što mu ne smeta da živi i kada je sam i pravi štetu i to uglavnom noći, kada nema kretanja i sve je mirno. Preko dana se nesmetano šetaju ako ih ima u većem broju i gde je manja frekvencija ljudi. Ženka rađa do 9 slepih miševa koji za 2 meseca vec postaju polno zreli, tako da se vrlo brzo razmožavaju i žive čak do 3 godine.Zbog ogromne štete koju prave, deratizacija i uništavanje glodara je obavezna.

Šteta koju izazivaju glodanjem i grickanjem je materijalne prirode,  s tim što je neuporedivo veća šteta koja izazivaju ugrožavanjem zdravlja ljudi, jer su prenosioci raznih zaraznih bolesti. Poznato je da se domaći kućni miš šeta i po kanalizaciji, smetlištu, otpadu i svuda gde bi mogao da stigne za hranom, tako da se ne vezuje za higijenska i čista mesta. U skladu sa najkaćim opisom svega, što smo i sami donekle znali, o tom malom brzom glodaru štetočini, potrebno je proverenim metodama se suočiti sa njim i ne čekati.

Nema čekanja, pozovite još danas SOUTPHARM I ZNAĆEMO ŠTA ĆEMO

Dezinsekcija, dezinfekcija I deratizacija

Deratizacija poljskih miševa - Poljski miš ( Apodemus agrarius ) živi u poljima i jede biljnu hranu i insekte. Najviše štete pravi na zasejanim usevima, jer skuplja hranu i nosi u svoju jazbinu, a hrana mu je posejano seme. Gnezgo poljskog miša se nalazi u podzemnim jazbinama. Potrebno je ispratiti „budnost“ tih jazbina, rupa i naći prave metode za suzbijanje.

Deratizacija poljskih miševa i domaćih miševa je obavezna

Deratizacija crnih domaćih pacova i sivih pacova je obavezna

Deratizacija crnog domaćeg pacova i sivog pacova  -  Domaći crni pacov (Rattus rattus), je veličine većeg domaćeg miša.Težina mu je nesto veća i bude i do 200 gr. Zubi im rastu i do 14 cm godišnje, zato je neophodno da ih troše glodanjem. Žive na svim mogućim mestima, nehigijenskim uglavnom, i glođu sve što stignu. Zbog takvog staništa prenosioci su raznih zaraznih bolesti. Hrana u magacinima peko koje prelaze pacovi, uglavnom je zagađena urinom i fecesom.

Hrane se uglavnom biljnom hranom. Jedu uglavnom već poznatu hranu, tako da ga je teško prevariti i potrebno je sistemsko i pravilno suzbijanje, do konačnog istebljenja. Najstariji glodar testira hranu, i ne jede, a može da ne jede i po nekoliko dana , radije nego da proba nešto novo.

Intezitet razmožavanja im je mnogo manji nego kod sivog pacova.

Deratizacija Sivi pacov (Rattus norvegicus) je relativno veliki glodar i može da dostigne i do 30 cm. Dosta je jak i opasan, a mužjak može da dostigne i do 700 gr težine. Kožica između prstiju mu omogućava da odlično pliva. Razmožavaju se više puta godišnje, a prema podacima, teoretski, jedan par može za godinu dana da nakoti i do 15000 jedinki. Žive i do 7 godina, mogu da pređu i do 80 km nedeljno i da skoče u vis i po metar. Uglavnom živi stvarajući čopor. Važno je znati da prestoji ozbiljna bitka u istrebljenju pacova , gde se pojave.

Procena o tome koliko ih ima na nekom staništu ima veze sa brojem viđenih pacova. Tako se pretpostavlja, da gde smo videli dva pacova, da ih ima 100, a gde smo videli tri pacova, da ih ima i 1000, a ako smo videli 4. i pet pacova, onda ih ima u veoma, veoma velikom broju. U rubriku Zanimljivosti, skoro može da se smesti podatak, sa farme svinja u Vojvodini, 1995. kada je, na jednoj bilo 30 tona uginulih pacova, a na drugoj 50 tona.

JEDNOSTAVNO, KVALITETNO, PROFESIONALNO I PRISTUPAČNO

Upotrebite naš kalkulator troškova i saznajte cenu naše usluge

Pozivom na naš broj u roku od 24 sata smo kod Vas

DEZINSEKCIJA

Dezinsekcija je zajednički naziv za skup preventivnih i drugih mera koje se sprovode s ciljem smanjenja populacije najmanje do praga štetnosti, zaustavljaju rast i razmnožavanje ili potuno uništavaju populaciju štetnih insekata koji prenose zaraznih bolesti, parazitiraju na telu čoveka, uzrokuju alergijske reakcije, imaju toksično delovanje ili su uznemiravači ili skladišni štetnici na hrani. Vrste insekata koje uspesno unistavamo su: buba-svabe, buba-ruse, zuti i crni mravi, musice, buve, krpelji, komarci, osice, strsljeni, pauci i mnogi drugi.

DETALJNIJE

 

Dezinsekcija, dezinfekcija I deratizacija

DERATIZACIJA

Deratizacija je skup mera i postupaka koji se poduzimaju radi smanjenja populacije pacova, miševa... koji su uzročnici i prenosnici zaraznih bolesti , a zbog svoje velike rasprostranjenosti, plodnosti i inteligencije predstavljaju veliku opasnost po čoveka i njegovu okolinu. Postavlja se pitanje kako uništiti svu tu dosadnu gamad, a opet ne ugroziti zdravlje ljudi i domaćih životinja. Odgovor je vrlo prost ukoliko posedujete sve potrebne ateste i redovno obavljate sistem kontrole vaših usluga.

DETALJNIJE

 

Dezinsekcija, dezinfekcija I deratizacija

DEZINFEKCIJA

Dezinfekcija označava postupke usmerene na uništenje najvećeg broja neželjenih mikroorganizama. U tu svrhu se koriste fizička i hemijska sredstva. Tim se postupkom uništava, inhibira ili uklanja i ostala populacija organizama. Danas je delatnost zdravstvenih ustanova nezamisliva bez primene antiseptičkih postupaka i novih dezinfekcijskih sredstava. Ukoliko je cilj potpuno uništenje svih živih organizama (uključujući viruse i spore), govori se o sterilizaciji.

DETALJNIJE

 

Dezinsekcija, dezinfekcija I deratizacija